Kundeservice

Når får jeg ordrebekreftelse?
Ordrebekreftelse sendes på e-post kort tid etter din bekreftelse på kjøp i kassa.

Sender dere pakker til Svalbard eller utlandet?
Nei, dessverre.

Hva er den minste/største summen jeg kan bestille for?
Vi har ingen maks eller minimum grense for hvor mye du kan bestille. Om du vil bestille et stort antall (over 5 av samme artikkel, ta gjerne kontakt med oss for tilbud før du gjør din bestilling.

Hva skjer om jeg lar være å hente pakken min?
I slike tilfeller vil vi trekke 10% (min kr. 200) fra gjeldende ordre samt returporto etter Brings satser. Evt. rest vil bli kreditert. Ønsker du varene må dette bestilles på nytt.

Er prisene inkludert moms (MVA)?
Alle prisene er inkludert MVA. Vi holder til i Norge og det påløper derfor ingen toll eller avgifter når du kjøper varer fra oss.

Kan jeg spesialbestille et produkt som ikke finnes på deres nettsted?
Vi tar gjerne imot tips og råd for å forme vårt sortiment etter deres behov og ønske. 

Hvor lang leveringstid har dere?
Om du bestiller produkter som er lagervare, leveres disse varene innen 3 dager. Øvrige produkter, avhengig av lagerstatus og leveringstider fra leverandører, skjer levering normalt sett innen 8-12 dager. Om en vare blir utsolgt eller ved lengre leveringstider tar vi kontakt med deg så fort vi har informasjon.

Det er skade/skader på varen!
Hvis varen ikke samsvarer med bestillingen eller har skjulte skader eller mangler, må vi ha beskjed om dette innen 3 dager. Denne fristen overholdes da en eventuel reklamasjon i forbindelse med skader som har oppstått under frakt må fremmes til vår transportør etter mottak av varen. Ved skader send oss en epost til post@fjellbodesign.no med informasjon om skaden. Alle skader må dokumenteres med bilder. Skjulte skader som først meldes oss etter fristen vil automatisk bli avvist.

Hvor finner jeg informasjon om varen?
Informasjon om varen finner du ved å klikke på "spesifikasjoner og mål" i vår nettbutikk. Her vil de fleste opplysninger du vil trenger stå. Skulle det mot formodning være noen helt spesifike mål du trenger, eller annen informasjon som ikke fremkommer i nettbutikken, så kan du ta kontakt med oss på telefon eller e-post. Det vil fra tid til annen kunne forekomme feil på varer fra produsent. Imidlertidig ønsker vi å skille mellom hva som er å oppfatte som en feil iht. varetype, materiale m.m. Først av alt ber vi våre kunder om å lese beskrivelsen på varen. Der vil det fremgå om vare er av en utførelse som tilsier at sprekker, skjevheter, hver vare er unike o.l. er en del av uttrykket å forvente, eller om dette da er en vare som normalt ikke vil ha noen "feil".

 

Vedlikehold av tre:
- Inneklima
Tre er et levende materiale som påvirkes av temperatursvingninger, luftfuktighet og lys. For høy luftfuktighet kan føre til fordreininger og muggvekst. På den annen side kan lav luftfuktighet, varmeovner og direkte sollys føre til sprekkdannelser i møblet. De store variasjonene som følger årstidene gjør det spesielt vanskelig å holde et stabilt inneklima. Faktisk bør temperaturen i rommet ligge omkring 21°C med en relativ luftfuktighet omkring 50 %. Men med regelmessig renhold og behandling kan du sikre at møblene dine holder seg like fine år etter år.
- Fargeendringer
Det er uunngåelig at tremøbler over tid endrer noe farge, men også den første tiden kan det forekomme fargeendringer ettersom møblet trenger tid til å akklimatisere seg. For å unngå ujevne farger bør du derfor ikke legge duk eller andre pyntegjenstander på bordet første halvannen måned. Det er også viktig at du skjermer møblene dine fra direkte sollys, ettersom UV-strålene vil kunne forringe både fargetoner og utførelse.
- Overflate
Når det gjelder tremøbler skiller man gjerne mellom ubehandlet og behandlet overflate. Normalt vil en ubehandlet overflate innebære at møblet ikke har vært overflatebehandlet. Kun unntaksvis vil ubehandlede overflater også omfatte olje eller voks, men det forutsetter at de trekker helt inn i treverket og ikke etterlater et beskyttelseslag. Behandlet overflate er overflater som er lakkert, malt, påført olje eller voks som gir en overflate lik lakk.
- Rengjøring
Ubehandlet trevirke er spesielt ømfintlig og bør jevnlig rengjøres. Forsøk først med rent vann og fuktet klut. Om du ikke får bort flekken, kan du prøve med vanlig såpe. Brune såper som for eksempel grønnsåpe bør unngås ettersom dette vil påvirke fargen på møblet. Husk at du alltid bør tørke over møblet med tørr klut. Lakkerte og malte møbler har en svært motstandsdyktig overflate som er lett å rengjøre med fuktet klut. Om flekken har satt seg kan du benytte såpevann og en godt oppvridd klut, men unngå rengjøringsmidler som inneholder løsemidler. Du kan også gi møblet ditt en ekstra beskyttelse mot riper, flekker og smuss ved å benytte møbelpolish.

 

Vedlikehold av skinn:
- Fargeendringer
Skinn er utvalgte rene naturprodukter, som på samme måte som f.eks. tre og andre typer naturprodukter varierer i utseende. Det betyr at det ikke finnes to skinn som er like, noe som er med og forteler om materialets historie. Eventuelle variasjoner i skinn, er altså ikke feil, men et naturlig kjennetegn for ekte skinn, som adskiller det fra kunstige imiteringer.
Alt skinn bør beskyttes mot sollys og sterk varme. Hold møblene i god avstand fra vinduer med sterk sol, vedovner, radiatorer m.v. Vær oppmerksom på at skinn ofte har mindre lysekthet enn stoff.
- Rengjøring
Skinn krever som regel ikke mye vedlikehold, men kan heller ikke klare seg helt uten. Skinnmøbler som er utsatt for stor slitasje, tilsmussing, sollys, uttørking m.v. skal vedlikeholdes oftere enn under normale forhold.Fett og svette bryter ned skinnet på samme måte som det bryter ned stoff. Unngå å søle med væske og mat som inneholder fett. Bruk aldri oppvaskmidler, oppløsningsmidler eller andre rensemidler på skinn.
- Overflate
Når det nye møbelet tas i bruk, fremtrer skinnet relativt stramt. Etter hvert som det brukes, vil skinnet relativt raskt utvide seg. Det gir skinnet naturlige folder. Dette vil typisk skje i løpet av den første måneden, avhengig av hvor mye møbelet brukes - deretter vil skinnet bare utvide seg i mindre grad. Disse foldene kan altså forventes og er ikke en feil med skinnet eller kvaliteten på møbelet

 

Vedlikehold av tekstiler:
- Fargeendringer
Husk at all lyspåvirkning vil svekke både fibrene og fargestoffene i tekstilet. Møbelet plasseres slik at direkte sollys og skarpe reflekser unngås. Persienner eller markiser anbefales, men vær samtidig oppmerksom på at ikke alle tekstiler i markiser eller gardiner stopper skadelig UV-stråler. Det er viktig å tenke over at solen skinner inn i rommet også når vi ikke selv er tilstede! Spesielt den "lave" solen på våre breddegrader når langt inn i rommet - hele dagen.
- Rengjøring
Ved hovedrengjøring og flekkfjerning skal du alltid sjekke at stoffets fargestoffer tåler det vaskemiddelet du skal bruke. Gjør en prøve på et sted på møbelet som ikke synes. La det tørke, og sjekk resultatet. Når uhellet er ute, er det viktig å få fjernet sølet/flekken så raskt som mulig. En ny flekk lar seg lettere fjerne enn en gammel. For fjerning av flekker bør du unngå vanlige husholdningsvaskemidler ettersom mange av dem er for kraftige for tekstilet, og ALLE andre produkter som inneholder løsemidler eller olje, ettersom de kan ødelegge stoffene.
- Overflate
Smuss og støv som blir liggende i stoffet er med på å bryte ned tekstilfibrene og bidrar sterkt til å forkorte stoffets levetid. Regelmessig (ukentlig) støvsuging med myk børste hemmer nedbrytingen og er helt nødvendig for at stoffet skal oppnå lang levetid.

 

Fremdeles noe som er uklart?
Kontakt oss på: post@fjellbodesign.no